De ce latra cainii in Giurgiu?


O intrebare care a fost pe buzele tuturor ani la rand, pentru multi fiind chiar o sursa de amuzament. Ei bine, oameni buni, nu e tocmai amuzament aici, pentru ca existenta cainilor comunitari pe strazile din municipiul Giurgiu si nu numai nu e problema doar a lui X-ulescu. E a nostra, a tuturor indivizilor care formam aceasta societate.

Ani la rand, autoritatile locale au ales sa dea importanta unor proiecte lispite de interes, pentru comunitate, tratand ca si cum ar fi inexistenta problema cainilor comunitari din Giurgiu. E drept ca e mai simplu sa se voteze in consiliul local, aprobarea de nu stiu cate zeci, ba chiar sute de milioane pentru editarea unor carti ale unor autori necunoscuti, pe care nimeni oricum, vreodata nu le va citi, nici macar consilierii care au votat pentru….

Ca jurnalist, am vazut cat se poate de clar lipsa de interes a unora si munca titanica pe care au dus-o cei cu sufletul mare, iubitori de animale, adunati intr-o asociatie de protectie a animalelor, pentru a reduce numarul cainilor fara stapan.

Dupa ani in care proiectele acestor oameni s-au ratacit printre hartoage in nu stiu ce birouri, iata ca lucrurile au inceput sa se miste, dar asta numai dupa ce presa a sarit la gatul autoritatilor, cerandu-le sa isi indeplineasca atributiile, pentru ca platiti din banii publici, sunt obligati sa vegheze la interesul comunitatii.

Asociatia Pheonix pentru Protectia Animalelor Giurgiu a pus cap la cap toate detaliile pentru a demara anul trecut campania de stelirizare, crotaliere si vaccinare a cainilor cominitari, atentie, oameni buni, sterilizari facute din banii proprii!!! Bani stransi din donatii de la diferite persoane.

Si asa a venit in Giurgiu, cu o clinica mobila, FAMILY VET, care reprezinta de fapt o echipa de medici veterinari tineri dar cu experienta, care n-au facut diferenta intre faptul ca „pacientii” sunt caini comunitari si nu unii tinuti intre pernute de plus. Au lucrat n mediu steril, le-au administrat tratament post-operator iar acum cateii sunt ok, sanatosi….

Peste 400 de caini au fost sterilizati pana acum….e greu vor spune unii, si asa e…..rezultatele se vor vedea in timp…..dar nu trebuie sa uitam ca prin aceste sterilizari suntem scutiti de aparitia altor cateva sute de pui pe strazi….

Pana la inceputul acestui an, eforturile au fost doar din partea Asociatiei de Protectia Animalelor Giurgiu, pentru ca autoritatile locale au facut nani….

Dupa talk-show-uri pe postul Muntenia Tv, prezentarea situatiei reale si constientizarea populatiei referitor la importanta sterilizarii, minune, autoritatile au votat in sedinta de consiliu local, aprobarea unui sprijin financiar de 130.000 lei pentru demararea actiunii de sterilizare(fie vorba intre noi era inceputa, dar s-o lasam ca ei).

Sterilizari s-au facut, numai ca bugetul s-a epuizat( oricum banii dati de primarie erau mai putini decat datoriile acumulate de asociatie de la inceputul campaniei).

Sunt convinsa ca in cele din urma toti factorii implicati vor intelege ca e nevoie de un efort comun pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari…..

Oricum, voi fi in continuare cu ochii pe ei!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s