Ce face o femeie fericita?!Din pacate traim intr-o lume grabita, care da prea putin pentru iubire iar partea masculina da prea putin pentru partenera de cuplu.
” Cum sa faci o femeie fericita?” e o intrebare la care suficient de multi barbati ar raspunde ca nu exista solutie, pentru ca, spun tot ei, femeile sunt greu de multumit.
Femeile nu sunt deloc complicate, spun eu, sunt doar barbati prea preocupati de propria multumire si barbati care nu-si acorda suficient de mult timp pentru a cunoaste femeile.
Psihologic si sentimental, femeile se implica mai mult intr-o relatie, iar asta nu e o dovada de subdezvoltare pshihologica sau sentimentala, ci doar ca ele au puterea sa traiasca intens sentimentele.
Exista 5 limbaje ale iubirii, limbaje dupa care relatiile ar putea functiona surprinzator daca barbatii ar lua cunostinta de ele.
Exista femei pentru care darurile, pot exprima iubirea partenerului pentru ea, asa ca primind diferite cadouri va fi sigura de faptul ca barbatul de langa ea o iubeste. Insa la fel de bine exista femei care functioneaza pe un limbaj al iubirii bazat pe gesturi; sarutari, imbratisari, declaratii, complimente…Daca femeia resprectiva primeste asta, atunci va fi fericita. Daca in schimb ii dai unei femei care-si doreste dovezi ca e dorita, cadouri scumpe…nu vei putea niciodata sa o faci fericita si te vei intreba de ce nu merge asa cum iti vrei tu…
Dincolo de teoria celor 5 limbaje ale iubirii, pe care n-am de gand sa le insir aici, exista dorinta femeii de a se simti frumoasa, de a i se spune ca e frumoasa, de a primi flori, surprinzator…de a fi stransa la pieptul unui barbat care arde de dorinta, de a fi ascultata cand vorbeste si chiar si atunci cand tace, de a-si gasi linistea la pieptul unui barbat dupa o zi infernala, de a avea o mana masculina care sa se joaca in parul ei…
Daca barbatii ar incerca sa asculte, nu doar sa auda, sa cunoasca nu doar sa vada, ar descoperi femeia in toata frumusetea ei…

Reclame

2 gânduri despre “Ce face o femeie fericita?!

 1. Offf… E o poveste ceva mai veche şi mai lungă… Încerc, totuşi, prea e frumoasă:

  Un tânăr împarat a fost prins de duşman, în bătălie, şi aruncat în temniţă. Şi, deşi toată lumea se aştepta să fie executat, tânărului i s-a promis că va fi eliberat, dar că va trebui să se întoarcă pentru execuţie după un an. Singura formă de a obţine graţierea era dacă, după răstimpul acordat, se va întoarce cu răspunsul la o întrebare: CE ÎŞI DOREŞTE, DE FAPT, O FEMEIE?

  Tânărul împărat, întors la castel, a chemat la el pe toţi înţelepţii, vracii şi învăţaţii, punându-i în faţa acestei crunte dileme… Şi, în ziua în care se împlinea anul, trecut fără a îi oferi monarhului răspunsul izbăvitor (ceea ce era similar cu întoarcerea în temniţele regatului duşman, apoi cu execuţia…), la castel s-a înfăţişat o vrăjitoare bătrână şi urâtă. Aceasta i-a promis ca-i va da răspunsul corect, cu condiţia ca, după ce va fi fost eliberat, să o ia de soţie. Neavând altă soluţie, tânărul a acceptat. Iar răspunsul era: FEMEIA ÎŞI DOREŞTE SĂ FIE STĂPÂNA PROPRIULUI SĂU DESTIN!

  Răspuns care s-a dovedit salvator, mulţumindu-l pe conducătorul vecin şi duşman. Urma nunta, pentru că împăratul era unul onest şi, deşi întreagă împărăţia ofta la gândul unei asemena împărătese, cuvântul dat era sfânt (alte vremuri, alte spaţii…). Dar, în noaptea nunţii, tânărul nostru a găsit în pat o fata tânără şi deosebit de frumoasă, care i-a explicat că era, la rândul ei, victima unui blestem: jumătate de zi era bătrână şi urâtă, iar calalata jumătate tânără şi frumoasă, precum în acel moment. Şi asta, până când cineva o va iubi atât de mult cât să spargă vraja.
  Şansa făcea însă ca, în momentul căsătoriei, soţul să îşi poată alege în care jumătate de zi să se bucure de tânăra care stătea în faţa lui şi în care jumătate blestemul să îi lase masca hidoasă pe faţă şi trup. Tânărul căzu pe gânduri: să râda toţi de el, văzându-l cu o bătrână urâtă, dar noaptea să adoarmă în braţele tinerei fermecătoare, sau să prezinte ziua tuturor cea mai frumoasă parteneră de pe pământ, dar noaptea….

  În cele din urmă tânărul i-a prezentat alegerea, care a reuşit să spargă şi blestemul: a lăsat-o să aleagă ea, să fie, astfel, STĂPÂNA PROPRIULUI SĂU DESTIN!

  Că o fi aşa, că n-o fi aşa; că asta vă fericeşte ori ba… numai voi, femeile, o ştiţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s